Welkom bij Lean Leadership!

Dank je wel, beste bezoeker, om even op onze site langs te komen!

Wij hopen dat je het hier leuk vindt. Dat je de informatie die je zocht, gevonden hebt. Dat die informatie voldeed aan je verwachtingen. En dat we je dan misschien later terugzien. Of dat je nu al op zoek bent naar meer. Dan moet je zeker verder lezen.

Dank je wel, beste bezoeker, om ons te helpen onze doelstellingen voor 2022 te realiseren!

Doelstelling 1: 20 220 bezoekers op de website

Wij willen zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met LEAN en LEADERSCHAP.

Daarom streven wij naar 20 220 bezoekers op deze website voor het jaar 2022. En daar ben jij eentje van. In 2020 haalde deze website (toen nog www.massaconsult.be) 2184 bezoekers. In 2021 waren dat er 7211. De doelstelling voor 2022 is met andere woorden uitdagend, maar wel realistisch.

Op onze site vind je een hele reeks artikels, podcasts, webinars, nieuwsbrieven en e-learningmodules over LEAN en LEIDERSCHAP. Het Lean Leadership Lab is het leerplatform dat al deze kennis samenbrengt.

Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken. We willen hen enthousiasmeren en inspireren zodat zij hun beste werk kunnen doen.

Doelstelling 2: 90 % Net Promotor Score bij onze tevreden klanten

Enerzijds ondersteunt Lean Leadership individuen en teams bij hun ontwikkeling. Coachen, begeleiden en faciliteren. Via het Lean Leadership Lab bieden we e-learnings aan, die je naar eigen smaak kan samenstellen en op eigen tempo kan doornemen.

Anderzijds focussen we ons op het begeleiden van projecten. Van het analyseren van een probleem, over het opstellen van een projectplan tot het implementeren van dit plan.

Lean Leadership streeft naar impact. Wij staan voor gedragen en duurzame oplossingen die de (weers)tand des tijds doorstaan. Oplossingen die het verschil maken, die het status-quo doorbreken.

Die impact meten we aan de hand van een Net Promotor Score, die we afnemen op het einde van elke opdracht. We gaan hier voor een score van 90 %. De klant komt bij ons op de eerste plaats.

Missie: Elkeen bewust maken van eigen kennen/kunnen/willen/mogen

Veel medewerkers in organisaties hebben vaak het gevoel dat ze beperkt worden in hun doen en laten. En vaak zijn ze zich niet bewust van wat zij zelf bijdragen aan die organisatie. Of beseffen zij niet waar zij zelf het verschil kunnen maken.

Managers en leidinggevenden verwachten dan weer dat hun medewerkers meer initiatief nemen, meer verantwoordelijkheid opnemen en meer creativiteit tonen. Kortom: ze zoeken betrokkenheid.

Wij geloven dat iedereen tot zijn recht kan komen in de juiste omgeving.

Daarom wil Lean Leadership medewerkers, teams en organisaties bewuster maken van zichzelf, op vlak van:

  • kennis (= wat ze kennen);
  • vaardigheden (= wat ze kunnen);
  • passie en drive (= wat ze willen);
  • bevoegdheden (= wat ze mogen).

Lean Leadership ondersteunt hen bij het verder ontwikkelen van al deze eigenschappen. Zodat we samen een positieve omgeving creëren, waardoor iedereen zijn beste werk doet.

De methodes, gedachten en filosofie van LEAN en LEIDERSCHAP gaan daarbij hand in hand!

LEAN is een managementfilosofie die maximale waarde voor de klant nastreeft, waarbij zoveel mogelijk verspillingen worden vermeden. Enkele bekende methodes: 5s of werkplekorganisatie, probleemoplossing, teamoverleg, KATA, just-in-time, …

LEIDERSCHAP is het beïnvloeden, inspireren en helpen van anderen om het beste van zichzelf te geven om op die manier resultaten te bereiken. Enkele bekende methodes: instrueren, delegeren, feedback geven, conflictmanagement, …

Visie: Wij geloven dat je zelf het verschil kan maken!

Ook jij kan het verschil maken. Daar zijn wij rotsvast van overtuigd. Niet alleen voor je werk en je eigen team. Maar ook voor je eigen leven. En voor je directe omgeving. En, zelfs ruimer, voor de samenleving.

Hierbij willen wij jou, je team en je organisatie ondersteunen.