Bert Josten is vader van 3 kinderen, ondernemer en zaakvoerder van horeca-bedrijf Colonie 7. Bert is een doener, die risico’s durft te nemen. Bert is ook een harde werker.
Beluister hier de podcast “De Werkvloer” met Bert Josten.
Over Bert…
Bert wist al heel vroeg dat hij ‘iets’ wilde betekenen. Hij begon op zijn 12e als hulpje in de horecazaak bij zijn nonkel. Ondertussen studeerde hij af als traiteur. Hij werd al snel zelfstandige in bijberoep. Hij kookte en barbecuede voor vrienden en kennissen. Op die manier timmerde hij stap voor stap aan de weg als zelfstandige in bijberoep. Daarnaast schopte hij het ook tot basketter in tweede nationale.
Ik was geen top-basketter, maar ik heb er wel alles uitgehaald. Als ik iets onderneem, ga ik tot het uiterste. Als ik ergens mijn zinnen op zet, moet daar alles voor wijken.
Bert Josten
Nu, in 2022, is Bert een enthousiaste ondernemer. Hij is eigenaar van zijn horeca-bedrijf, Colonie 7, en mede-eigenaar van traiteur- en eventbedrijf Hendrickx Feesten.
De weg daar naartoe was niet zo eenvoudig. Met vallen en opstaan leerde hij het ondernemers-vak. Bert is een harde werker, iemand die steeds bezig is met de volgende stap, … Bert is iemand die snel durft te springen, ondanks mogelijke risico’s. Vaak gebaseerd op zijn buikgevoel.
Mijn vrouw heeft mij altijd gesteund in hetgeen ik doe en gedaan heb. Die steun had ik echt nodig om goed te kunnen ondernemen.
Bert Josten
In de podcast vertelt Bert over:
hoe hij als 12-jarige in het vak van horeca-ondernemer rolde;
hoe hij als student net deed wat genoeg was;
zijn dubbelleven als semi-professionele basketter;
de teamwerking binnen een basketploeg;
het nemen van kleine stappen om steeds maar weer vooruit te gaan;
dat het niet altijd makkelijk is om met anderen samen te ondernemen;
hoe hij een event organiseerde voor 2000 personen vanuit de keuken van zijn ouders;
harder groeien dan voorzien was en hoe dit leidde tot logistieke drama’s;
hoe hij tegen zijn limiet aanbotste, maar niet opgaf;
welke moeilijke lessen hij leerde uit zijn tegenslagen;
Colonie 7, zijn nieuw project;
zijn ingesteldheid en welke valkuilen dat met zich meebrengt;
hoe Corona voor bezinning heeft gezorgd;
hoe hij met zijn team omgaat en hoe klantencontact heel belangrijk is;
dat mensen laten groeien zijn passie is;
hoe loslaten en delegeren niet makkelijk, maar wel noodzakelijk is.
waarom duatlon zijn uitlaatklep is;
zijn ambities en persoonlijke doelen.
Beluister de podcast hier op YouTube:
Referenties:
de website van Berts horeca-onderneming, Colonie 7, vind je hier;